Pentru inceput cateva cuvinte

nivel: incepatori
postat de Cristi A. la 2009-01-21 00:56:20
vizualizari 14706

Cateva sfaturi pentru incepatori :

- asezati-va pe un scaun intr-o pozitie foarte comoda (trebuie sa fiti complet relaxati)
- asezati chitara pe unul din genunchi (de obicei chitara este asezata pe coapsa dreapta; pentru chitara clasica pozitia este cu chitara pe coapsa stanga si gatul chitarei ajunge undeva la nivelul umarului stang)
- cel mai important este sa NU sprijiniti chitara cu mana stanga (aceasta trebuie sa se poate misca liber pe grif) !!!!!!!! Chitara trebuie astfel tinuta intr-o pozitie echilibrata indiferent ca este pe piciorul stang sau drept)
- cotul drept il sprijiniti pe corpul chitarei astfel incat mana sa poata sa fie relaxata si sa ajunga la toate corzile
- daca folositi o pana ca sa loviti corzile aceasta trebuie tinuta intre degetul mare si index (degetul aratator). Nu foarte strans ci doar atat cat sa nu va cada din mana.
- cand loviti corzile este fffff. important sa miscati mana dreapta paralel cu corzile fara sa faceti miscari de rotatie din incheietura mainii. !!!!!!!!! (trebuie sa evitati acest lucru mai ales daca veti dori sa faceti si parti de solo pentru care aveti nevoie de viteza)
- in timp ce cantati trebuie ca ambele maini sa fie foarte relaxate !!!!! Nu trebuie sa depuneti nici un pic de efort pentru miscari. Daca mana stanga va oboseste si simtiti dureri in articulatii opriti-va imediat si scuturati mana. Este extrem de important sa va relaxati.
- la inceput unele acorduri vi se vor parea imposibil de atacat dar veti vedea ca pe parcurs si prin exercitiu veti reusi. Nu trebuie sa renuntati la pasiunea voastra!!!!! Veti fi foarte fericiti mai tarziu.
- la inceput varfurile degetelor de la mana stanga o sa va doara. Este foarte normal. In timp acestea se vor intari si nu veti mai simti nici o durere. Totul este exercitiul!!!!


- INCEPETI-VA STUDIUL LA CHITARA CU MELODII USOARE (ACORDURI PE CARE LE PUTETI LUA) SI CARE VA PLAC. DACA INCEPETI CU CEVA CARE NU VA PLACE VA VETI PLICTISI.


- LA INCEPUT NU TREBUIE SA INCERCATI SA CANTATI LA FEL CUM ESTE PE CD !! INVATATI MAI INTAI ACORDURILE PIESELOR. Loviti fiecare coarda in parte (pe acel acord) pana ele suna bine, adica fara sa atingeti mai multe corzi decat este nevoie. Dupa ce ati invatat acordurile incercati sa le schimbati (sa treceti dintr-un acord in altul cat mai corect si abia apoi cat mai repede).
- NU VA ASTEPTATI SA CANTATI DE PRIMA DATA FOARTE BINE. STUDIUL LA CHITARA CERE FOARTE MULT EXERCITIU (IN FIECARE ZI).
- INCEPETI SA CANTATI LA VITEZA MICA SI NUMAI DUPA CE REUSITI SA FACETI CA TOATE NOTELE SA SUNE CLAR SA TRECETI LA CRESTEREA VITEZE.